Back to Top

Vereniging van Senioren Beuningen

Van Kunstbeschouwing naar Kunstgeschiedenis

Afdrukken Afdrukken

Van Kunstbeschouwing naar Kunstgeschiedenis

kunstgeschiedenisJarenlang heeft Pieter Cornelissen tot tevredenheid van velen van u bij onze vereniging Kunstbeschouwing gegeven in de brede zin van het woord. Nu Pieter er mee gestopt is moesten wij op zoek naar een nieuwe docent en deze hebben wij gevonden in Margriet Hovens. Margriet heeft ook in Elst de lessen van Pieter overgenomen. In ons gesprek met haar kwam zij zeer enthousiast over en zij heeft er zin in om ook bij ons aan de slag te gaan.

Bloemschikken

Afdrukken Afdrukken

Bloemschikken VvSB 2023-2024foto bloemschikken 1c

De bloemschikbijeenkomsten zijn weer gepland. Van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur zijn er vanaf oktober bloemschikbijeenkomsten voor senioren in De Lèghe Polder te Beuningen. De data zijn de woensdagen 11 oktober, 8 november en 20 december 2023. In 2024 zijn de bijeenkomsten op de woensdagen 14 februari, 20 maart en 17 april.

Fotoclub De Positieven

Afdrukken Afdrukken

fotoclubFotoclub De Positieven

Deze club bestaat uit een groep enthousiaste mensen, die eenmaal per maand bij elkaar komt en onder deskundige leiding eigen werk bespreekt.

Cursus Borduren, maar dan anderrs

Afdrukken Afdrukken

borduren2

Een nieuwe cursus is gestart in De Schakel, "Een nieuw jaar een nieuwe invulling". Handwerken is niet alleen borduren maar ook breien, haken, quilten, kaarten maken, kralen op stof bewerken of sieraden maken, macramé, en nog veel meer…

Cursus Schilderen

Afdrukken Afdrukken

Houten zaal"Schilderen doen wij samen"  

Een flinke groep leden van onze vereniging maakt zich elke week op om elkaar in De Lèghe Polder te ontmoeten en met elkaar aan de slag te gaan. Vertrouwen en respect naar elkaar staan tijdens de cursus hoog in het vaandel. Uiteraard staat gezelligheid bij iedereen voorop.
Er komen belangrijke resultaten uit voort die elke deelnemer(ster) verrast, verwondert en versteld doet staan van zichzelf.

Cursus patchwork-quilten

Afdrukken Afdrukken

quilten 2Cursus patchwork-quilten 

Patchwork is een manier van handwerken waarbij kleine lapjes katoen van een verschillende kleur en/of formaat aan elkaar worden genaaid. Patch betekent letterlijk ‘lapje stof’. Patchwork is de voorloper van Quilten. Het is niet “verplicht” om het patchwork te verwerken tot een quilt, je kunt er ook een voering achter naaien.

Pagina 2 van 2