Zolang mogelijk thuis blijven wonen, dat kan met eenvoudige woningaanpassingen. Het is nu mogelijk daarvoor een woonadvies op maat aan te vragen, bijvoorbeeld bij dementie.

bewust wonen

Wonen moet veilig en comfortabel blijven
Als iemand in uw directe omgeving dementie krijgt, betekent dit nogal wat. Voor de persoon zelf en voor u als partner of familielid. Het leven verandert. Uw naaste heeft steeds meer hulp en begeleiding nodig. Misschien maakt u zich zorgen over de veiligheid en zelfredzaamheid van degene voor wie u zorgt. Zorgen over de vergrote kans op vallen in huis, het koken, het gas aan laten staan, innemen van medicijnen of de weg thuis niet meer terug kunnen vinden. En dat is, blijkt uit onderzoek van Alzheimer Nederland, niet vaak onterecht.

Waarom aandacht voor het huis?
U kunt uw huis comfortabeler, gemakkelijker en veiliger maken met relatief eenvoudige woningaanpassingen. Vrijwillig woonadviseurs van Bewust Wonen kunnen nu ook een woonadvies op maat geven als er sprake is van dementie. Dat is prettig voor de bewoner zelf en voor de mensen die om hem of haar heen staan, waardoor u zich als partner of mantelzorger minder zorgen maakt.

Kosteloos woonadvies
Via welzijnsorganisatie Stichting Perspectief kunnen inwoners een gratis woonadvies aanvragen. Een vrijwillig woonadviseur, eventueel met een trajectbegeleider/ouderenadviseur, gaat bij de bewoners langs en doorloopt samen met hen de woning. Hij of zij geeft aan de hand van een vragenlijst eenvoudige bouwkundige adviezen en tips over maatregelen die de woning veiliger, comfortabeler en beter toegankelijk maken. De uitvoering van de geadviseerde maatregelen is aan u. U kunt zelf besluiten bepaalde voorzieningen aan te schaffen of maatregelen uit te laten voeren. De maatregelen die u uitvoert of uit laat voeren, zijn wel voor eigen rekening.

Meer informatie
Voor meer informatie over het project Bewust Wonen Beuningen kunt u contact opnemen met:
Joseph Vink (Stichting Perspectief)
Tel. 024 – 675 09 39 
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..