IMG 5224 2Patchwork ontstond in een tijd dat stof schaars en duur was. Deze combinatie van vlijt en zuinigheid ontwikkelde zich tot een ware volkskunst. Iedereen heeft wel wat lapjes stof in huis die te klein zijn om iets van te maken maar te mooi om weg te gooien. Tegenwoordig koopt men meestal nieuwe stoffen voor een werkstuk. Bij patchwork is het mogelijk om elk lapje, hoe klein ook, te gebruiken. Je kunt er van allerlei werkstukken mee maken, van pannenlap tot beddensprei. De werkstukken bestaan uit een met de hand genaaide Top.
Quilten komt daarna. Dat bestaat uit een vulling en een onderlaag. Deze lagen kunnen bijeengehouden worden met gestikte lijnen die een patroon vormen.

Plony Witte zorgt voor advies over het patchwork/quilten maar zal er niet specifiek les in geven. Van de deelnemers wordt dan ook enige ervaring en inzicht verwacht om met naald en draad om te kunnen gaan. Onze activiteiten zijn in De Houten zaal (gevestigd in De Lèghe Polder) op donderdag van 13:15 tot 17:00 uur.
De kosten bedragen voor leden van de VvSB  € 11,00 per kwartaal. De consumpties zijn voor eigen rekening en de materialen die u gebruikt neemt u zelf mee. Er zijn ter plaatse een strijkdeken, strijkijzer, snijmat en liniaal aanwezig.

Plony Witte: e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon: 024 6773293

Coronaregels De Lèghe Polder