De regering vindt goede ondersteuning van mantelzorgers belangrijk. Hiervoor bestond de regeling ‘Mantelzorgcompliment’. Door de veranderingen in de zorg vervalt vanaf 2015 de regeling voor het mantelzorgcompliment en zijn gemeenten verantwoordelijk voor de ondersteuning van mantelzorgers.

mantelzorgOok de gemeente Beuningen vindt de ondersteuning van mantelzorgers heel belangrijk en heeft hier zeer veel waardering voor. Ondanks het feit dat de gemeente geen budget heeft voor het mantelzorgcompliment is er toch een passende invulling voor de ondersteuning van de vele mantelzorgers die onze gemeente rijk is.

 

Jaarlijkse blijk van waardering voor mantelzorgers
De gemeente stelt jaarlijks in maart een blijk van waardering beschikbaar voor mantelzorgers die bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Perspectief. Zij krijgen een brief van de gemeente met een waardebon waarmee de mantelzorger bij winkels in de gemeente Beuningen een pakket kan ophalen. Voor elke mantelzorger is een geschenkpakket beschikbaar.

Iedereen die zich wil registreren bij het Steunpunt Mantelzorg kan zich melden bij:
Steunpunt Mantelzorg via:
Stichting Perspectief
Tel.:024 – 675 09 39
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steunpunt Mantelzorg Perspectief
Dit steunpunt verzorgt nieuwsbrieven voor mantelzorgers en voorziet hen van informatie en advies. Ook worden informatiebijeenkomsten georganiseerd en kunnen lotgenoten via het steunpunt met elkaar in contact komen.

Bezoek en opvang (BOS-project)
Getrainde vrijwilligers kunnen een dagdeel van de mantelzorger overnemen zodat hij of zij even tijd voor zichzelf heeft. Wilt u zich hiervoor aanmelden? Dat kan via Stichting Perspectief.

Molensoos
De Molensoos geeft mantelzorgers gelegenheid om één keer per week een aantal uren tijd voor zichzelf te hebben. De Molensoos is er voor mensen met een ondersteuningsbehoefte. Mensen met bijvoorbeeld sociale belemmeringen, eenzaamheidsproblematiek of mensen waarvan de mantelzorgers overbelast zijn, kunnen er terecht. Voor de toegang tot de Molensoos is geen indicatie nodig. Informatie over de Molensoos kunt u opvragen bij Stichting Perspectief.

Mantelzorgplant
Wilt u een mantelzorger in het zonnetje zetten met een mantelzorgplant? Ieder jaar wordt de plant in oktober uitgedeeld. U kunt hiervoor een mantelzorger aanmelden via Stichting Perspectief.

Theatervoorstelling
Ongeveer een keer per jaar organiseert Stichting Perspectief een theatervoorstelling voor mantelzorgers. Bent u geregistreerd bij het Steunpunt Mantelzorg? Dan ontvangt u bericht wanneer de voorstelling precies plaatsvindt.

Vragen en contactgegevens
Heeft u vragen over de ondersteuning voor mantelzorgers, neemt u dan contact op met:
Steunpunt Mantelzorg via:
Stichting Perspectief
Tel.:024 – 675 09 39
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.