geschiedenis van het boerenbedrijfAan de hand van uniek fotomateriaal maken Wim en René een historische reis langs verschillende boerderijen. Ze gaan in op de verschillen tussen herenboeren en keuterboeren en tonen diverse typen boerderijen. Aan de orde komen akkerbouw, veeteelt, kersenpluk, warmoezerij, paardenfok en varkensslachterij. Ook staan ze stil bij tegenslagen binnen het boerenbedrijf, zoals overstromingen en dierziektes. Maar ook windmolens, melkfabrieken, veemarkten en regionale veilingen komen aan bod.

Universiteit van Beuningen

Deze lezing maakt deel uit van de reeks ‘Universiteit van Beuningen’, gegeven door regionale experts. Een mooie gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema’s. Op 14 oktober zal evolutiebioloog Han Blok ingaan op de vraag: hoe ver mogen we gaan bij het in stand houden van individueel menselijk leven? Hij laat zien hoe wij mensen omgaan met de dood, afscheid nemen en het hiernamaals. Op donderdag 11 november vertellen Trix en Koos Willemse over de geschiedenis van de Nijmeegse Stevenskerk. Ze zijn beiden rondleiders in deze kerk. Bibliotheekleden en studenten betalen € 4,- voor een kaartje, overige bezoekers € 5,-.

Zeker zijn van een plaatsje? Koop vooraf een kaartje in Bibliotheek Beuningen of via www.obgz.nl/agenda. De bibliotheek houdt rekening met 1,5 meter afstand tussen de zitplaatsen. Kijk voor het hele programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid op www.obgz.nl.

--
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de PR medewerker van de Bibliotheek Gelderland Zuid Susan Bink: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoonnummer 024 327 49 16. Plaatst u het bericht, wilt u dan een (digitaal) exemplaar of een link van het artikeltje sturen?