fasv nieuwsbrief

 Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis

generatie ouderenHet aantal ouderen stijgt en dat heeft grote impact op de maatschappij, ouderen zelf en het werk van professionals in diverse werkvelden. Hoe kunnen we ons als samenleving daarop voorbereiden?
Het online congres ‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’ is voor iedereen toegankelijk die zich betrokken voelt bij het onderwerp. Bent u zorgprofessional, oudere, mantelzorger, wetenschapper, beleidsmaker of op een andere manier bij ouderenzorg betrokken? Laat u inspireren door interessante praktijkvoorbeelden en praat mee over belangrijke onderwerpen, zoals:

*  Hoe organiseren we een passend hulp- en ondersteuningsaanbod, als
   de kwetsbaarheid van ouderen toeneemt?
*  Hoe ondersteunen we mantelzorgers?
*  Wat leren we van verbindende initiatieven vanuit de zorg, ondersteuning, 
   wonen, cultuur, welzijn en de ouderen zelf?
*  Waar liggen de grootste uitdagingen en kansen?

Over ons
De conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ verbindt sinds 2015 jaarlijks inzichten uit praktijk, wetenschap en beleid rond ouderen(zorg) aan elkaar. Op de conferentie staan ouderen zelf, met hun eigen levensverhaal, centraal. Ruim 5000 collega’s hebben eerder hun kennis en ervaringen gedeeld en nieuwe inspiratie opgedaan.
Het programma Langer Thuis van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport initieert en versnelt lokale, regionale en landelijke initiatieven op het gebied van ondersteuning en zorg thuis, mantelzorgers & vrijwilligers en wonen. Zodat ouderen in hun eigen vertrouwde omgeving zelfstandig oud kunnen worden met een goede kwaliteit van leven.

Om inzage te krijgen in de diverse workshops is het noodzakelijk om eerst in te loggen dit kunt u hier doen:
https://conferentieeennieuwegeneratieouderenlangerthuis.nl/ met uw emailadres en naam.

Voorts lopen er nog onderhandelingen met potentiële bedrijven welke in de loop van de komende maanden zullen worden toegevoegd.

Door het aanbieden van deze "voordelen" bestaat voor u de mogelijkheid het lidmaatschap van uw vereniging nog aantrekkelijker te maken.  Het is dan ook van belang dat u via uw verenigingsblad en/of uw website de "FASv Voordelen" onder de aandacht brengt van uw leden.

De reeds bestaande voordelen bij de FASv:

  • FASV - Ledenvoordeel
  • LKGX

Momenteel kunnen we ook de navolgende voordelen u aanbieden, voor uw leden:

1) Centraal Beheer

Kortingen op particulieren verzekeringen en diensten

2) De Woningwachter

Korting van 10% op badkamerrenovaties, trapliften, schilderwerk en  verduurzamen van de woning

3) Fietsenwinkel.nl

Behoorlijke korting op de aanschaf van een e-bike

4) Fitavie

Dit is een app coach die de oudere (inactieve) gebruiker en zijn of haar naaste, cliënt of patiënt elke dag helpt bij bewegen

5) Oogvoororen.nl

Dit is een specialist in hoorzorg aan huis

6) SeniorWeb

Hulp via internet, per telefoon of aan huis, 4 x per jaar exclusieve informatie en tips in tijdschrift Enter, les aan huis, online of bij u in de buurt, wekelijks informatieve nieuwsbrieven en deskundige controle van verdachte mails.

7) UWassistent

Dit is een landelijke organisatie waar u korting ontvangt op de volgende diensten: Huishoudelijke hulp, gezelschap / begeleiding, tuinhulp en klushulp

fasv kerstwens