In deze lezing zullen Marieke Wieringa en Roel Boumans ingaan op deze vragen en u op de hoogte brengen van de huidige manieren waarop sociale robots worden ingezet. In het eerste deel van de lezing vertelt Marieke Wieringa over de psychologie achter de communicatie tussen mens en robots. Zij zal hierbij bijvoorbeeld ingaan op de vraag of het mogelijk is om een relatie op te bouwen met een robot, en hoe mensen reageren op robots die gevoelens lijken te tonen.  

In het tweede deel van deze lezing zal Roel Boumans ingaan op de inzet van robots in de zorg. Hij zal hierbij vertellen over zijn onderzoek, waarvoor hij een robot ontwikkelde die verplegers ondersteunt bij het ondervragen van de patiënt. Momenteel ontwikkelt hij voor zijn onderzoek een virtuele coach voor mensen met geheugenverlies.

Tijdens de lezing is er bovendien de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het is om met verschillende soorten robots te communiceren. Marieke en Roel zullen namelijk een demonstratie geven van sociale robots Cozmo (links) en Pepper (rechts).

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 15 februari in De Lèghe Polder in de Soos.

Aanvang: 14.00 uur einde ca. 15.30 uur. Inloop vanaf 13.30 uur.

Toegang gratis

Graag tevoren aanmelden via de website www.seniorenbeuningen.nl/reserveren.

marieke

                                   

Over Marieke Wieringa

Marieke Wieringa is promovenda (PhD) aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar promotieonderzoek richt zich op mens-robot communicatie. De focus ligt hierbij op morele interacties tussen mensen en robots. Zo onderzoekt ze hoe we reageren op robots die emoties tonen, wanneer zij ongepast (bijvoorbeeld gewelddadig) behandeld worden. Op deze manier tracht zij onder andere antwoord te geven op de vraag hoe robots moeten reageren om dergelijk gedrag te ontmoedigen

roel

Over Roel Boumans

Dr. Roel Boumans is Universitair Docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn onderzoek richt zich op het gebruik van intelligente virtuele agenten en sociale robots. Momenteel ontwikkelt hij een empathische virtuele coach voor mensen met geheugenverlies.