Activiteiten van de Vereniging van Senioren Beuningen en Het Dijkmagazijn!
logo vvsb trnsp 100 dijkmagazijn

Wandelend Wijzer (Groen Ontmoeten)

Een lekker wandelingetje maken en ook nog iets wijzer worden?

Ook wel eens geroken aan een kruidig blad of een bloem en afgevraagd of ze eetbaar zijn of ergens anders voor te gebruiken? Best wel handig om te weten welke plant- en boomsoorten giftig zijn want dan moeten we daar in ieder geval van afblijven.
Misschien ook wel eens gedacht welke bloem, plant- of struiksoorten het toch zijn die zo mooi in bloei staan. Of welke dieren en vogels er zoal  leven langs de paden en wegen waarop we wandelen?

Met wandelend wijzer kunt u dit allemaal gaan ontdekken!

wandelend wijzerWe wandelen over verharde wegen maar ook in de uiterwaarden of in Roodslag. Uiteraard  nemen we de tijd voor die planten, struiken en bloemen die interessant zijn waardoor de afstand doorgaans niet langer dan 4 tot 5 km. Het buiten en samen zijn is belangrijk bij deze activiteit en voorafgaand aan de wandeling vertellen deskundige begeleiders wat we zoal tegen kunnen komen.

We beginnen met een kopje koffie of thee en een korte toelichting en gaan aansluitend aan de wandel. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:
20 april 2023: Welke vogel- en diersoorten leven er in de gebieden waar we wandelen. We beginnen met dit onderwerp omdat we ze tijdens de wandelingen tegen kunnen komen.
11 mei 2023:  Welke kruiden, bloem-, plant- en struiksoorten groeien er zoal. Wanneer staan ze in bloei, zijn ze eetbaar of giftig en mag je ze wel of niet plukken?
21 september 2023: Wat zijn de typische nazomer- herfst bloeiers die ook eetbaar zijn Waar moeten we in ieder geval van afblijven (kruiden, bloem, plant en struiksoorten.
5 oktober 2023: Wat doet de herfst met de natuur.  Zijn er al (eetbare) paddenstoelen te ontdekken?

De  serie van 4 wandelingen zijn op donderdagmorgen van 10.00u tot 12.00u onder begeleiding van een gids. De wandelingen beginnen in het Dijkmagazijn, Dijk 41 te Beuningen.   De kosten voor deze 4 wandelingen zijn in totaal € 20,00 p.p. (incl. koffie/thee Ter informatie: De wandeling van 6 april is door omstandigheden komen te vervallen.

Senioren uit Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen kunnen deelnemen aan de wandelingen, lid zijn van een seniorenvereniging is niet noodzakelijk. Lukt het aanmelden absoluut niet dan is er een inschrijfformulier te verkrijgen in de Lèghe Polder. Voor vragen kunt u contact opnemen met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Coby Hagens, Herm Kleinschiphorst

.