Artikelindex

Introductie

Na een aantal moeilijke jaren, met veel corona perikelen, hopen we dit jaar weer een mooie meerdaagse reis te kunnen maken. We hebben naar uw klachten geluisterd over onder andere het te lang in de bus moeten zitten en de moeilijk te bereiken plaatsen voor minder mobiele leden. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor een reis in Nederland op een paar uur reizen afstand in een comfortabele bus. We gaan naar het mooie, maar voor velen van ons toch nog redelijk onbekende Zeeland.

Aanvang reis

We starten vanuit Beuningen maandagmorgen 19 juni om 9 uur. Naar Het Verdronken Land van Saeftinghe, het grootste brakwaterschor van West-Europa op de grens van Nederland en België. Waar in de 14e en 16e eeuw de dorpjes en zelfs een kasteel, door de natuur werden overgenomen. De slikken en schorren die zijn ontstaan, vormen een trekpleister voor vogels. Tienduizenden vogels komen hier voedsel zoeken, broeden, rusten en overwinteren. 
Eigenlijk is heel Zeeland een bewonderenswaardige provincie. Denk aan de Stormvloedkering, een uniek staaltje Nederlandse techniek. Denk aan de vele mooie (vissers)plaatsjes, Middelburg, Yerseke, Breskens, Sluis. En aan de zee, die alom vertegenwoordigd is, met haar prachtige stranden maar ook gevaarlijke hoogtij stormvloeden. Afgelopen tijd is er veel te doen geweest over de Watersnoodramp in 1953 in Zeeland.
Met onze 5-daagse reis komen we dit bijzondere gebied bekijken en kunnen eventueel naar het Watersnoodmuseum. Daarnaast maken we nog een mooi uitstapje naar de Belgische kust. Knokke-Heist bekend door zijn Casino en waar Nederland het Knokke Songfestival in 1964 en 1965 won. En ook bekend doordat het één van de langste stranden van België heeft.
Kortom een bijzondere reis.

Kosten en reiswereld

De prijzen zijn behoorlijk verhoogd in de reisbranche. En niet daar alleen. Daar weten we inmiddels alles van. Toch is de reislust van de Nederlander niet te temmen en dat hebben we gemerkt. We hebben 3 weken moeten wachten op de offerte van Bolderman Specials en een week op de bevestiging dat er een bus voor ons is geregeld. In verband met de bijzondere drukte in de reiswereld en het beperkte aantal beschikbare bussen, hebben wij een beperkte optie gekregen voor hotel en bus. En een vaste datum waarop beslist moet zijn. Vandaar de korte termijn van inschrijving die u voorgeschoteld krijgt.

Maar let wel: drank vrij van 11.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds, inclusief whisky en champagne. We hopen u te zien en met elkaar er een fijne reis van te maken.

Cokkie Bonté en Ine Kemna