Online colleges volgen van een bevlogen studentdocent, gewoon vanuit huis? Het kan bij Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG)! Sinds november 2021 biedt OGJG online colleges aan via de webshop! Hierbij kunt u alleen, of samen met iemand, online colleges volgen en in gesprek gaan met de studentdocent en andere deelnemers! Gewoon vanuit huis!

In februari neemt studentdocent Nina u mee terug in de tijd tijdens haar collegereeks Archeologie: Van de eerste mensen tot aan het grote Romeinse Rijk. Welk effect heeft het klimaat bijvoorbeeld gehad op wie we zijn geworden, hoe verliep de prehistorie en hoe is de stad Rome gesticht?
Wanneer: Woensdagavonden 2, 9, 16 en 23 februari van 19.00 tot 20.00 uur

Kosten: €10 voor vier colleges

Aanmelden kan tot 1 februari via: Webshop zoomcolleges | Oud Geleerd Jong Gedaan 

In maart vertelt studentdocent Kejan u graag meer over het politieke spel tijdens haar collegereeks Politiek: "De Europese Unie heeft dit besloten", klopt dat wel? U heeft Mark Rutte of een andere politicus vast wel eens horen zeggen: “Ik kan er niets aan doen, want de Europese Unie heeft dit besloten.” Wat betekent dit precies? En klopt dit wel? Hoe neemt de EU beslissingen en wat is de rol van de lidstaten?

Wanneer: Woensdagavond 16 maart, 23 maart, 30 maart en 6 april van 19.00 tot 20.00

Kosten: €10 voor vier colleges

Vanaf 17 januari kunt u zich aanmelden via: Webshop zoomcolleges | Oud Geleerd Jong Gedaan 

In april duikt u samen met studentdocent Ben in de wonderlijke geschiedenis van klassieke muziek tijdens zijn collegereeks Muziekgeschiedenis: De klassieke muziek in vogelvlucht. Ontdek (en beluister!) de belangrijkste muzikale ontwikkelingen van de Renaissance, de Barok, de Romantiek en de Moderne Tijd!

Wanneer: Dinsdagavond 5, 12, 19 en 26 april van 19.00 tot 20.00

Kosten: €10 voor vier colleges

Vanaf 3 februari kunt u zich aanmelden via: Webshop zoomcolleges | Oud Geleerd Jong Gedaan 

De collegereeksen bestaan uit vier wekelijkse colleges van één uur en zullen online via het programma Zoom plaatsvinden. U ontvangt van ons een Handleiding Zoom en ook stellen we een hulplijn tijdens het eerste college ter beschikking. Daarnaast zijn deze colleges live. Dat betekent dat u tijdens het college direct uw vragen kunt stellen aan de studentdocent! Schrijf u snel in want er zijn beperkt plekken beschikbaar. De komende maanden komen er meer online collegereeksen in de webshop. Denk hierbij aan geschiedenis, antropologie en kunst. Houdt onze website dus goed in de gaten!