overheid

Update Tijdschema en Vaccinatieplanning

Naar aanleiding van de persconferentie en de brief die minister De Jonge naar de kamer heeft gestuurd, is er ook een nieuwe versie van het beoogde tijdschema en de planning van de vaccinatiestrategie beschikbaar. In deze schema’s worden doelgroepen, planning van vaccinaties en de vaccins schematisch weergegeven.  

steffie1

Vaccinatie eenvoudig uitgelegd: de Steffie-module

In de Steffie-video wordt het coronavaccin op een makkelijke manier uitgelegd. De video is voor iedereen die moeite heeft met de uitleg die bijvoorbeeld tijdens de persconferentie van de regering wordt gegeven.

bijwerkingen lareb

Mijn Bijwerkingen

Het is belangrijk dat mensen die na vaccinatie bijwerkingen ervaren deze melden bij mijnbijwerking.nl van bijwerkingencentrum Lareb. Om mensen op te roepen om dit te doen, zijn er speciale posters ontwikkeld die opgehangen kunnen worden op bijvoorbeeld priklocaties of in wachtkamers. Je kan deze posters printen of af laten drukken.

Communicatietoolkit

Bovenstaand is een selectie uit de CommunicatieToolkit. In de toolkit vind je kant-en-klare communicatiemiddelen voor informatie over het vaccineren. De toolkit bevat bijvoorbeeld expertvideo’s, banners en social posts met informatie over de werking en de veiligheid van het vaccin.