logoVooralsnog richt zorggroep Maas & Waal zich met het Volledig Pakket Thuis op twee locaties in Beuningen: de nieuwbouwappartementen aan het Kerkplein en de appartementen in De Burgh. Beide zijn gelegen naast Alde Steeg, centraal in Beuningen. In de nieuwbouwappartementen aan het Kerkplein zijn tien sociale huurwoningen gereserveerd voor huurders die het VPT van zMW willen ontvangen. Deze rollatorvriendelijke appartementen worden in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd.

Belangstellenden die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, kunnen zich aanmelden voor een appartement in De Burgh waar ook het Volledig Pakket Thuis wordt aangeboden.

Wat is het Volledig Pakket Thuis?
Het VPT kan bestaan uit de verschillende vormen van zorg, zoals verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding, behandeling (Wlz-gerelateerd), vervoer naar behandeling en/of begeleiding, verstrekken van eten en drinken en schoonhouden van de woonruimte. Voor het VPT is een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) vereist. Welke zorg iemand thuis ontvangt wordt in samenspraak met zMW bepaald op grond van het zorgprofiel van een cliënt. Niet alle zorg valt onder het VPT. Zo blijven cliënten bijvoorbeeld hun eigen huisarts en tandarts houden.

Beste passende vorm van zorg
Natuurlijk zit er een grens aan wat thuis mogelijk is. Niet in alle gevallen is het Volledig Pakket Thuis de best passende vorm van zorg. Daarom bekijkt zorggroep Maas & Waal samen met belangstellenden welke manier van wonen het best aansluit bij hun zorgvraag. Voor de uitvoering van het Volledig pakket Thuis formeert zMW een nieuw team. Daarvoor worden zowel intern als extern medewerkers geworven.

Over zorggroep Maas & Waal
Cliënten die wel-zijn, leefplezier en comfort ervaren, ondanks de beperkingen die ouderdom met zich meebrengt. Dat is in de kern het doel van het werk van zorggroep Maas & Waal. Met zes zorglocaties en een zMW Thuiszorg- en Behandelteam in de gemeenten West Maas en Waal, Druten, Beuningen en Wijchen zijn wij stevig verankerd in de regio, zijn wij ‘zeker en dichtbij’.