Back to Top

Vereniging van Senioren Beuningen

Inleiding in de poëzie

Afdrukken Afdrukken

cursus poezie

In januari geef ik weer een cursus "Inleiding in de poëzie", bestaande uit 6 lessen.  

Het is een beginnerscursus, dus géén vervolgcursus (die hoop ik overigens later in het jaar wél te kunnen geven).  

Cursus landschap schilderen

Afdrukken Afdrukken

landschapsschilderen1Cursus landschap schilderen met aquarel voor beginners

Vanaf woensdag 10 januari 2024 wordt een nieuwe cursus landschap schilderen met aquarel gegeven door Dirk Oomen. De cursus is een kennismaking met aquarel waar het landschap centraal staat als onderwerp.   Met een kleine groep van maximaal 10 personen gaan we samen diverse onderwerpen schilderen zoals rivieren, zeeën, bergen en luchten. De beleving en sfeer van het landschap staan centraal bij het schilderen.

Cursus klassieke muziek

Afdrukken Afdrukken

cursus muziek1

MAAK KENNIS MET DE WERELD ACHTER DE MUZIEK

Wilt u meer weten over klassieke muziek, en meer muziek leren kennen? Schrijft u zich dan in voor de cursus ‘Muzikaal Verhaal’ . Negen cursusavonden in het voorjaar 2024, waarop u wordt meegenomen naar de wereld van de klassieke muziek. De cursus wordt gegeven door Jeroen Swarte van Klankzaak.

Cursus Filosofie

Afdrukken Afdrukken

EEN TWEEDE CURSUS FILOSOFIE.

Het najaar 2023 zijn we gestart met een cursus in de toegepaste filosofie.

Gezien de enorme belangstelling voor deze cursus hebben we besloten om in de loop van de maand januari 2024 een tweede filosofiecursus aan te bieden. Inhoudelijk zal de nieuwe cursus afwijken van de bestaande. Beide cursussen kunnen echter afzonderlijk gevolgd worden. In de nieuwe reeks van 8 lessen zal de vraag van de fundamentele filosofie centraal staan. Dit is de vraag naar de filosofie zélf.

Zaterdagochtend 9 December van 10:30-11:30 uur is er de mogelijkheid om kennis te maken met een nieuwe cursus Filosofie, welke vanaf Januari gegeven zal worden door de heer Erik Reijnen. Plaats: Lèghe Polder Lokaal: de SOOS.

Aanmelden bij de coördinator Carla Schumbera via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Van Kunstbeschouwing naar Kunstgeschiedenis

Afdrukken Afdrukken

Van Kunstbeschouwing naar Kunstgeschiedenis

kunstgeschiedenisJarenlang heeft Pieter Cornelissen tot tevredenheid van velen van u bij onze vereniging Kunstbeschouwing gegeven in de brede zin van het woord. Nu Pieter er mee gestopt is moesten wij op zoek naar een nieuwe docent en deze hebben wij gevonden in Margriet Hovens. Margriet heeft ook in Elst de lessen van Pieter overgenomen. In ons gesprek met haar kwam zij zeer enthousiast over en zij heeft er zin in om ook bij ons aan de slag te gaan.

Bloemschikken

Afdrukken Afdrukken

Bloemschikken VvSB 2023-2024foto bloemschikken 1c

De bloemschikbijeenkomsten zijn weer gepland. Van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur zijn er vanaf oktober bloemschikbijeenkomsten voor senioren in De Lèghe Polder te Beuningen. De data zijn de woensdagen 11 oktober, 8 november en 20 december 2023. In 2024 zijn de bijeenkomsten op de woensdagen 14 februari, 20 maart en 17 april.

Fotoclub De Positieven

Afdrukken Afdrukken

fotoclubFotoclub De Positieven

Deze club bestaat uit een groep enthousiaste mensen, die eenmaal per maand bij elkaar komt en onder deskundige leiding eigen werk bespreekt.

Cursus Borduren, maar dan anderrs

Afdrukken Afdrukken

borduren2

Een nieuwe cursus is gestart in De Schakel, "Een nieuw jaar een nieuwe invulling". Handwerken is niet alleen borduren maar ook breien, haken, quilten, kaarten maken, kralen op stof bewerken of sieraden maken, macramé, en nog veel meer…

Pagina 1 van 2