Back to Top

Vereniging van Senioren Beuningen

Afdrukken Afdrukken

fotoclubFotoclub De Positieven

Deze club bestaat uit een groep enthousiaste mensen, die eenmaal per maand bij elkaar komt en onder deskundige leiding eigen werk bespreekt.

Afdrukken Afdrukken

borduren2

Een nieuwe cursus is gestart in De Schakel, "Een nieuw jaar een nieuwe invulling". Handwerken is niet alleen borduren maar ook breien, haken, quilten, kaarten maken, kralen op stof bewerken of sieraden maken, macramé, en nog veel meer…

Afdrukken Afdrukken

Houten zaal"Schilderen doen wij samen"  

Een flinke groep leden van onze vereniging maakt zich elke week op om elkaar in De Lèghe Polder te ontmoeten en met elkaar aan de slag te gaan. Vertrouwen en respect naar elkaar staan tijdens de cursus hoog in het vaandel. Uiteraard staat gezelligheid bij iedereen voorop.
Er komen belangrijke resultaten uit voort die elke deelnemer(ster) verrast, verwondert en versteld doet staan van zichzelf.


Wij zijn actief onder leiding van Leendert van der Oest en werken met verschillende technieken en materialen zoals acrylverf, aquarel, olieverf en pastelkrijt.

Op dinsdag- en donderdagmorgen bent u welkom vanaf 9.30 tot 11.30 uur.

Daarna ruimen we alles netjes op en laten de zaal weer schoon achter. Vol ideeën gaan we daarna huiswaarts om de komende week weer ’lekker op te laden’ voor de volgende schilderbijeenkomst.

Werk van ons hangt in De Lèghe Polder en is daar permanent te bezichtigen, en eens per jaar doen wij mee aan de Kunstroute Beuningen.

Aanmelden

Heeft u belangstelling, meld u zich dan aan; u hoeft niets te kunnen en alles is te proberen. Het is interessant en plezierig, kortom een uitdaging. Momenteel zitten beide ochtenden vol maar af en toe komt er een plaatsje vrij. Neem contact op om op een reservelijst te worden geplaatst. De kosten voor deelname zijn € 30,00 per kwartaal.

Contactpersonen zijn:

- Leendert van der Oest, e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , telefoon 06 4717 1954.

- Hans Loermans, Ratelwacht 2 te Beuningen, e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , telefoon (024) 677 22 20.

naam activiteit

Cursus Schilderen

locatie

 De Leghe Polder Beuningen

begindatum

 Doorlopend

einddatum

 Doorlopend

data waarop activiteit komt te vervallen

 vakanties volgens rooster

dag

 dinsdag en donderdag

tijd van

 9.00 uur

tijd tot

 11.30 uur

frequentie
(eens per week oid)

 eens per week

Afdrukken Afdrukken

italiaans1Cursus Italiaans

De VvSB biedt de mogelijkheid om kennis te maken met deze mooie taal. In het voorjaar zijn we gestart met een beginnersgroep. Welke op dit moment vol zit.

Afdrukken Afdrukken

spaans

Spaans is na Chinees de meest gesproken taal in de wereld. Circa 600 miljoen mensen spreken Spaans als moedertaal of als tweede taal. De VvSB biedt daarom cursussen Spaans aan.

Afdrukken Afdrukken

engels

       Bij voldoende belangstelling (min. 10 deelnemers) willen we op de maandagmiddag weer een beginnerscursus Engels opstarten.

Afdrukken Afdrukken

kunstbeschouwingKunstbeschouwing voorjaar 2022

Ook komend jaar kan een ieder weer bij Pieter Cornelissen kennismaken met het vak Kunstbeschouwing.
Hij doet dit al jaren en de deelnemers zijn altijd zeer enthousiast.

Afdrukken Afdrukken

bridge

Beginnerscursus Bridge 

De Vereniging van Senioren Beuningen is gestart met een beginnerscursus bridge. Deze bestaat uit 12 lessen van 2,5 uur per keer, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwe lesmethode van de Nederlandse Bridge Bond: Start met Bridge.

Afdrukken Afdrukken

spaansHoe red ik mij in de Franse taal?

Een nieuwe cursus een nieuwe taal. Geïnteresseerd in de franse taal voor bijvoorbeeld een vakantie in Frankrijk? Volgend jaar begint bij voldoende interesse een cursus.

Afdrukken Afdrukken

quilten 2Cursus patchwork-quilten 

Patchwork is een manier van handwerken waarbij kleine lapjes katoen van een verschillende kleur en/of formaat aan elkaar worden genaaid. Patch betekent letterlijk ‘lapje stof’. Patchwork is de voorloper van Quilten. Het is niet “verplicht” om het patchwork te verwerken tot een quilt, je kunt er ook een voering achter naaien.