coachende vrijwilligers

 

Wat ga je doen?
– Je ondersteunt iemand en helpt hem of haar op weg naar lokale activiteiten.

– Je gaat een paar keer met iemand mee naar activiteiten, totdat deze zelfstandig kan gaan.
– Je oefent samen welke stappen iemand kan zetten om meer in contact te komen.

Het lukt niet iedereen om zelfstandig contacten op te bouwen. Om wat voor reden dan ook. Als bruggenbouwer help je mensen de eerste stappen te zetten, om andere mensen te ontmoeten of mee te kunnen doen aan bijv. activiteiten in de buurt.

Wat maakt het werk zo leuk?
Citaat van bruggenbouwer Arnold van Zoest: “De grootste uitdaging vind ik om mensen die in het kennismakingsgesprek sceptisch staan tegenover actieve deelname aan activiteiten, toch zover te krijgen dat ze zelfs heel enthousiast worden. Vaak is deze omslag simpeler dan het van tevoren lijkt. Met energie en enthousiasme kom je een heel eind.”

Stichting Perspectief en MEE Gelderse Poort bieden alle professionele ondersteuning die je wenst. Bij de start krijg je een mini-scholing. Maar tijdens de trajecten zijn we er ook om bijvoorbeeld te sparren over bepaalde situaties en om (vrijblijvende) bijscholing over diverse thema’s te verzorgen. En uiteraard bieden we je een vrijwilligerscontract aan.
Meer info? Bellen of mailen naar 024-6750939 resp. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.